Bejelentkezés: +36 20 246 4640
Cím: 8200 Veszprém Fenyves út 28.
E-mail cím: info@cranioveszprem.hu
Budapesti rendelő: www.craniobudapest.hu
Menü

Jöhet eső vagy hóvihar

2016.03.16
Habár a tavasz mindig a kiszámíthatatlan időjárásról szól, ez idén sem lesz másképp. Aki bármilyen formájában találkozott már életében a frontérzékenységből fakadó nehézségekkel, az bizony tudja, mit jelent ez. Meglepő lehet, de az emberek több, mit fele kisebb-nagyobb mértékben rosszul viseli, ha front közeleg, vagyis frontérzékeny.

Azokban az időszakokban, mikor a hideg-meleg frontok váltják egymást, a hőmérséklet-különbségen túl a légnyomás változása is intenzív.

Ettől a keringési rendszer hamar kimerül, vagyis maga az időjárás nem tesz senkit beteggé, viszont a frontváltakozás panaszokat okozhat illetve erősíthet meg.

Normális körülmények között 14 napon belül alkalmazkodik a szervezet a legszélsőségesebb klímához is- a testhőmérséklet-szabályozás, a vérnyomás, hormontermelés és immunvédelem összehangolódik a meteorológiai helyzettel.

A hirtelen változások azonban megviselik az embert, különösen a nőket.

Éppen ezért az orvosok többek között a hormonháztartás szerepét is hangsúlyozzák. A frontérzékenység tünetei közül a többség által túl jól ismert fejfájáson túl az ingerlékenység és depressziós hangulat, ízületi fájdalom és magas vérnyomás a legelterjedtebb.

Miközben a frontérzékeny eberek száma egyre nő, fontos feltenni a kérdést: miért történik ez a változás? A globális felmelegedés sajnos mára cáfolhatatlan tény, de ez önmagában indokolná az egyre súlyosabbá váló tüneteket is?

Valójában az időjárás vitathatatlan változásán túl az is szerepet játszik, hogy el vagyunk kényeztetve, a környezeti edzettség hiánya okozza a lassú adaptációt a változásokhoz. Klímastressz ellen pedig a leghatékonyabb eszköz nem más, mint a jól bevált edzettség.

Mozogjunk minél többet a szabadban, rossz idő esetén is a meleg szobában való gubbasztás helyett és a tünetek garantáltan enyhülni fognak. A craniosacralis terápia ideális kiegészítés lehet.

A szervezet saját öngyógyító funkcióinak serkentésén keresztül a test alkalmazkodóképessége is nő. Ez pedig maga a kulcs a frontérzékenység problémáinak eltüntetéséhez.

Kattintson ide az összes blogbejegyzéshez!

További bejegyzések a témában

A téli álom utáni nehéz ébredés

A természet ébredezik, mi pedig legszívesebben egész nap aludnánk. Ismerős?
2018.03.04
bővebben

A migrén kezelése lépésről lépésre

A migrén olyan félreismert rendellenesség, amit a betegek és az egészségügy sokszor egyáltalán nem vagy nem megfelelően kezelnek.
2018.01.09
bővebben

A fájdalom, ami nem ereszt

A cluster fejfájásról
2017.10.10
bővebben

Porszem a gépezetben

Az immunrendszer és működési zavarai
2017.09.22
bővebben

Derűre ború!

Miért sírunk a nyaralás után?
2017.08.13
bővebben
"A hetedik kezelés után a fájdalom teljesen elmúlt és nem jött többé vissza."
46 éves, két gyermekes édesanya vagyok. Már gyermekkorom óta voltak fejfájásaim, ám idővel ezek a fájdalmak egyre sűrűbbé és intenzívebbé, míg a harmincas éveim közepére folyamatossá váltak. Gyakran voltak rosszulléteim, melyhez sokszor hányinger és szédülés is társult, úgy kapkodtam be a fájdalomcsillapítókat, mint más a vitaminokat.
Ebben a tíz évben dolgozni sem tudtam, mert a fejfájás miatt képtelen voltam a hosszan tartó koncentrációra. Az állandó fájdalmak miatt kimerült voltam, fáradékony és egyre
lehangoltabb. Csak feküdtem a sötét szobában, próbáltam elviselni a fejfájást és arra gondoltam, hogy nem így képzeltem el az életemet.
Természetesen minden lehetséges orvosi vizsgálatot elvégeztek nálam, voltam neurológusnál, pszichológusnál, belgyógyásznál, szemészeten, reumatológián, volt CT és MRI vizsgálat, de az összes eredményem negatív volt, nem derült ki a fejfájás oka.
Ez után jöttek az alternatív kezelések, természetgyógyászok, szinte mindent kipróbáltam, ami javulást ígért, de sajnos egyik kezelés sem segített.
A craniosacralis terápiára az unokaöcsém hívta fel a figyelmemet, aki szintén krónikus fejfájással keresett fel egy terapeutát, és a kezelések gyors javulást, majd tünetmentességet hoztak nála.
Mivel vesztenivalóm nem igen volt, én is felkerestem Pétert és neki is láttunk a munkának.
Hihetetlen, de a fejfájásom már az első kezelés után minimálisan csökkent. 10 év után eljött az első nap, hogy nem kellett bevennem semmilyen fájdalomcsillapítót! Ez persze komoly lendületet adott a folytatáshoz. Jártam tovább a kezelésekre, melyek kellemesen ellazítottak, úgy, ahogyan már nagyon régen nem éreztem magam. A negyedik kezelés után 2 teljesen fájdalommentes napom volt. Sírtam a boldogságtól! 
A hatodik kezelés után 1,5 hét fájdalommentes volt. A férjem nem ismert rám.
A hetedik kezelés után a fájdalom teljesen elmúlt és nem jött többé vissza. 
Mit mondjak, nem hiányzik… Megváltozott az életem, újra jókedvű, kiegyensúlyozott ember vagyok, aki képes újra másokra figyelni (eddig a saját fájdalmammal voltam elfoglalva), nevetni, játszani, minőségi időt tölteni a gyerekeimmel és a férjemmel. 2 hónappal ezelőtt munkát is kaptam, tíz év kihagyás után visszatérhettem dolgozni. Végre úgy élhetem az életemet, ahogy azt mindig is szerettem volna. 
Hálásan köszönöm Péternek és persze a craniosacralis terápiának, hogy visszakaphattam önmagam!
Eszter, Veszprém
elolvasom...
"...a kezemet "visszakaptam" és fájdalom nélkül használhatom."
2014. januárjában a jobb kezem középső ujját megműtötték ínhüvelygyulladás miatt kialakult pattanó ujj problémával. A kézsebész orvosom azzal búcsúzott tőlem, hogy nem ez volt az utolsó ujjműtétem, mert reumás a kezem. 
A műtét után az ujjamat csak masszírozással tudtam kiegyenesíteni, ami csak rövid ideig tartott. Néhány hónap múlva valóban jelentkezett ízületi fájdalom a jobb kéz kicsi ujjánál is. Mivel jobbkezes vagyok, a két beteg ujj elég nagy akadályt és fájdalmat okozott a mindennapi munkavégzésben (írás, főzés, takarítás, stb.). 
Nem szerettem volna újra műtétet és nem adtam fel a gyógyulás reményét. Néhány évvel ezelőtt a tévében láttam egy beszélgetést Gábriel Orsolyával. Nagyon szimpatikusnak találtam a craniosacralis terápiát. Az Ő honlapján találtam rá Péterre. Már a harmadik kezelés után – nagyon boldogan – teljesen kiegyenesedett ujjakkal helyeztem a kezemet Péter elé az asztalra. Az ötödik kezelés után már a fájdalom is megszűnt. Péternek és a terápiának köszönhetem, hogy a kezemet "visszakaptam" és fájdalom nélkül használhatom. 
Emésztő szervrendszeri problémám (szinte állandó puffadás) is megszűnt a kezelések hatására. A terápia mellett táplálkozási tanácsot is kaptam. Ma már sokkal jobb a közérzetem. A kezelés számomra jó, kellemes érzés volt. Az idő minden alkalommal gyorsan elszállt. Hálásan köszönöm a munkáját!
Emőke, Ajka
elolvasom...
"...lassan visszatérhetek a megszokott életvitelemhez."
Hosszabb, rövidebb kihagyásokkal, változatos tünetekkel, de gyakorlatilag egy életen át szenvedtem migrénes rohamoktól. Ebben az évben 80 éves leszek, minden új és legújabb gyógyszert is kipróbáltam már. Közel egy éve a migrén megint gyakrabban és egyre súlyosabb tünetekkel jelentkezett. Az időjárás változásra rendkívül érzékeny lettem. A fejgörcs, a szédülés és a hányinger szinte állandósult, sem enni, sem aludni nem tudtam, egyre gyengébb lettem. Ilyen állapotban találtam a facebookon a craniosacralis terápiára. Köszönet a "jótét lélek"-nek, aki megosztotta. Másnap kicsit félve telefonáltam, attól tartottam, hogy az időseknek ez a terápia ellenjavalt. Szerencsére nem így történt. Bátorítást, biztatást és időpontot kaptam. 
A javulás már az első kezelés után elkezdődött. A második kezelés óta a migrén nem jelentkezett, jobban tudok aludni, lelkileg, fizikailag erősödök. A harmadik kezelés után vettem a bátorságot és Budapestre utaztam egy családi ünnepségre. A craniosacralis terápia nagyon szelíd, megnyugtató gyógymód. Nekem az nagyon jó, hogy az égvilágon semmit nem kell tennem, teljesen rábízhatom magam a terapeutára, Péterre. 
Jelenleg a hatodik kezelés után vagyok, lassan visszatérhetek a megszokott életvitelemhez. Járok könyvtárba, hangversenyre és főként a klubomba, ahol vidám a társasági élet. Köszönet ezért a szelíd és hatásos gyógymódért, melyet szívből ajánlok minden kor- és sorstársamnak.
Ági néni, Veszprém
elolvasom...

Gerecs Péter
Craniosacralis terápia