Bejelentkezés: +36 20 246 4640
Cím: 8200 Veszprém Fenyves út 28.
E-mail cím: info@cranioveszprem.hu
Budapesti rendelő: www.craniobudapest.hu
Menü

Téli aggódnivalók

2016.11.17
Elmondhatjuk, hogy megérkezett az igazi tél, az elmúlt napokban mind a mínuszokat, mind a téli csapadék összes lehetséges formáját megtapasztalhattuk.

Jönnek azok a hónapok, amikor már az utca is veszélyeket rejt, a havas, jeges járdán könnyen elveszíthetjük egyensúlyunkat, megcsúszhatunk és eleshetünk.

A baleseti ambulanciák megtelnek térd-vagy bokaficamos, rándulásos, súlyosabb esetben töréses (csukló, könyök, váll, csípő, boka) betegekkel.

A bajt leginkább megelőzni lehet, óvatossággal és gumitalpú cipővel, vagy- különösen az idősebbek esetén­- cipőre húzható, szegecses csúszásgátló gumikkal.

A téli időszakban az autóbalesetek száma is megnő. Az esős, ónos esős, ködös, havas időjárás, valamint a csúszós, jeges, kátyúkkal teli utak gyakori okai a közúti baleseteknek.

Ezeket az autónk időjárásnak megfelelő felszereltségével és nagy odafigyeléssel, fokozott óvatossággal kerülhetjük el.

A téli sportoknak nagy rajongótáboruk van, de tudnunk kell, hogy mind a síelés vagy snow- boardozás, mind a korcsolyázás a kiemelten balesetveszélyes sportok közé tartozik: Egy óvatlan vagy elszámított mozdulat következtében könnyen szenvedhetünk törést, ficamot, ínszalagszakadást. Itt megfelelő védőfelszereléssel, bukósisakkal kerülhetjük el a komolyabb baleseteket. Nagyon fontos, hogy minden fejsérülést mutassunk meg orvosnak, különösen, ha fejfájást, homályos látást, hányingert, szédülést, vagy rossz közérzetet tapasztalunk.

Évszaktól független tény, hogy bármely sporttevékenység megkezdése előtt az első számú szabály a bemelegítés.

A bemelegítés során izmaink hőmérséklete, anyagcseréje és keringése felgyorsul, az izmok, inak és szalagok hajlékonysága és rugalmassága javul, ezáltal a sportsérülések nagy része is megelőzhető.

Ha leesik a hó a szülők, nagyszülők lelkesen húzzák a szánkón csemetéiket, gyakran csak utólag tapasztalva, mennyire megterhelték derekukat, ízületeiket.

A hólapátolás sem mindenkinek teher, a friss hó és levegő sokaknak valódi kikapcsolódást jelenet, pedig a nehéz lapát emelgetése és a hajlongás testünk számára komoly fizikai kihívást jelent; deréktáji szalag és izomsérülésekkel.

Talán nem is gondolnánk rá, hogy a  craniosacralis terápiát, mely előmozdítja szervezetünk öngyógyító folyamatait is a különböző balesetek, sérülések utáni fájdalmak kezelésében, műtétek utáni rehabilitációnál, illetve mozgásszervi panaszok esetén is segítségül hívhatjuk.

Kattintson ide az összes blogbejegyzéshez!

További bejegyzések a témában

Mi vár ránk a baleset után? II.

Egy komoly baleset nem csak testünkön hagyhat nehezen múló nyomot..
2018.02.18
bővebben

Mi vár ránk a baleset után? I.

Amikor szerencsésen túlélünk egy karambolt, talán eszünkbe se jut, hogy a neheze még hátravan…
2018.02.09
bővebben

A gipsz néha nem elég: a törések utáni regenerációról

Egy csonttörés mindenképp kellemetlen dolog, egyrészt a fájdalmak miatt, másrészt mert hetekre kiesünk miatta a munkából.
2017.09.03
bővebben

Ne veszítsük el a fejünket!

Hideg, hó, jég és a mozgás öröme.
2017.01.27
bővebben

„Csak egészség legyen!”

De hogyan is definiáljuk az egészséget? Hiszen ez az alapvetés. Ha egészségesek vagyunk, fel sem tűnik a test. Csak a vele kapcsolatos élettani nehézségek. A korgó gyomor, a fáradt lábak, az egész napos monitorbámulástól kiszáradt szemek, az éhség, a fáradtság.
2016.03.22
bővebben
"Kb. a 3-4. kezelés után már nem okozott gondot a SAJT..."
Most 9 éves kisfiam 1 éves kora óta tejérzékeny. Az eltelt évek során szereztem annyi tapasztalatot, hogy nem okozott gondot az, hogy a különböző tejtermékeket milyen egyéb alternatív módon tudom helyettesíteni. De nagyon rossz volt látni, hogy milyen nehezen éli meg azt, hogy ő "más", mint a többiek, főleg az osztálytársai között.
Éves rendszerességgel jártunk kontrollra a kórházba, de azon kívül, hogy a terheléses vizsgálatokat elvégezték- igazából a bőrpróbánál soha nem jutottunk tovább -semmi nem történt, úgy tűnt, nem fogja magától "kinőni".
Ezért próbáltam valami egyéb megoldást keresni, és ekkor ajánlották nekem Pétert. Kíváncsian vártuk a kezelések eredményeit, annál is inkább, mivel Péternek sem volt még korábban tejallergiás "gyereke". Kb. a 3-4. kezelés után már nem okozott gondot a SAJT, ezt követően szinte minden alkalom után kipróbáltunk valami újdonságot a tejtermékek közül. Jött a JOGHURT, a TÚRÓ, és nem kellett folyamatosan a boltban vásárolt élelmiszerek összetevőit böngésznem. És idén tavasszal a kórházban gyógyultnak nyilvánították, semmilyen tejes dolog elfogyasztása nem okoz már problémát. A sikeren fellelkesülve, a másik gyermekem, aki néhány éve laktózérzékeny lett, és a tejes ételeket a Lactase nevű tabletta szedésével párhuzamosan tudta csak megenni, kb. az 5. kezelés után már szintén teljesen jól van. Mindketten járnak Péterhez továbbra is, akinek nagyon hálásak vagyunk a kedvességéért, odafigyeléséért, és hogy velünk együtt örült minden apró előrelépés után. Köszönjük!!!!
K. Évi, Veszprém
elolvasom...
"Először a második kezelés hozott eredményt a férjemnél, amikor a lábába sugárzó fájdalom megszűnt."
Férjem háta serdülőkora óta fájt. Akkoriban az orvosok ezt a gyors növéssel magyarázták, de mivel 44 éves (és egy ideje már nem nő), a panaszok meg azóta sem szűntek, így elkezdtünk kételkedni az orvosok szavában. Mivel teherautó sofőrként dolgozik, a sok üléssel járó munka csak rontott a helyzeten. Ráadásul a derékfájás mellé egy ideje a bal lábába lesugárzó enyhe fájdalom is társult. Mindemellett sok problémája akadt a lassú emésztésével is. A férjem fiatalkorában úszott, az utóbbi években nem nagyon mozgott, de szeretett volna újra elkezdeni úszni. Csak persze a hátfájás, lábfájás ebben is akadályozta.
A craniosacralis terápiáról egy kollégája mesélt neki, akinek hasonló jellegű panaszaitól ennek a módszernek a segítségével sikerült végleg megszabadulnia.
Péter rendelőjébe én is elkísértem, örömmel és nagy várakozással vágtunk neki a terápiának. Az első kezelés kellemes és megnyugtató volt, de igazán nagy változást nem tapasztaltunk.
Először a második kezelés hozott eredményt a férjemnél, amikor a lábába sugárzó fájdalom megszűnt.
A kezelések során a derékfájdalom egyre csillapodott, majd az ötödik kezelés után az is elmúlt.
A férjem ekkor elkezdett ismét úszni járni, bár eleinte inkább csak az utána következő "jutalom szaunázás" motiválta.
A hetedik kezelés után az emésztése is helyreállt, és ismét élvezni kezdte az úszást, nem csak az utána lévő szaunázásokat.
Azóta jókedvű, és olyan energikus, hogy nem ismerek rá! Hálás köszönettel tartozunk Péternek, aki "kicserélte a férjemet", mert ismét olyan, mint 20 évvel ezelőtt, amikor megismerkedtünk!
Ági, Veszprém
elolvasom...
Ha ilyen lesz a mennyország, mint amilyen ez a kezelés volt, akkor az nagyon jó lesz!
Kati néni, 91 éves, Veszprém
elolvasom...

Gerecs Péter
Craniosacralis terápia