Bejelentkezés: +36 20 246 4640
Cím: 8200 Veszprém Fenyves út 28.
E-mail cím: info@cranioveszprem.hu
Budapesti rendelő: www.craniobudapest.hu
Menü

A pozitív teszttől a szülésig

2017.12.01
Babát várni és szülővé válni csodálatos élmény, ám mind fizikailag, mind mentálisan kihívással teli, kimerítő időszak egy nő életében.

A női test a terhesség hónapjai alatt drámai változáson megy keresztül, mely még normál esetben is igen megterhelő és stresszes lehet a medence, a gerinc, a méh és a hasüreg számára. És akkor még nem beszéltünk az oly gyakori fejfájásról, refluxról, gyomorégésről, hányingerről, fáradtságról, mozgásszervi panaszokról, vizesedésről.

A terhesség korai szakaszában felszabaduló hormonok és toxinok (melyektől az anyai szervezet próbál megszabadulni) okozzák a hírhedt reggeli rosszullétet, melyre a kismamák sokszor semmilyen enyhülést nem találnak.

A craniosacralis terápia ilyenkor is hatásos lehet a hormonok kiegyensúlyozásában, az energia szintjének javításában és a stressz enyhítésében.

Ahogy a baba fejlődésével párhuzamosan az egyre növekvő súly terhelheti a gerincet és a medencét, a hormonok úgy próbálják meg felkészíteni a szervezetet szüléshez, hogy lazítják a szalagokat és a porcokat, mely többnyire rendellenes testtartáshoz, fájdalmakhoz és mozgásszervi panaszokhoz vezet.

Gyakori panasz a krónikus fejfájás is, melyet az első trimeszterben a hormonszint ingadozása, a harmadikban a jelentős többletsúly miatti rossz tartás, illetve az ennek következtében kialakult izomgörcsök okozhatnak. Ilyenkor sokat segíthet a craniosacralis terápia, mely kíméletesen és hatékonyan segít a fejfájás kezelésében.

A születés egy nagyon személyes, szubjektív élmény mind a baba, mind a mama számára, a legtöbb szülészeten mégis futószalagszerűen segítik világra az újszülötteket.

Emiatt a születés élménye a baba számára sokszor még akkor is traumatikus, ha nem lépnek fel komplikációk (pl. nyakra tekeredett köldökzsinór), és nem kell különböző eszközökkel, gyógyszerekkel közbeavatkozni (fogó, vákuum, oxitocin).

Pedig a legújabb felfogás szerint a születésünkkor átélt negatív élmények éppolyan meghatározóak lehetnek, mint a magzati lét időszaka.

Egy komplikált szülés következtében elszenvedett trauma nem csak a baba első heteire és hónapjaira, de egész további életére is kihatással lehet.

A craniosacralis terápia egy hatékony, gyengéd kiegészítő terápia, amely képes támogatni az édesanyákat és a babákat a terhesség és a szülés ideje alatt, valamint az ezt követő időszakban is.

Olyan biztonságos, gyengéd gyógymód, mely kifejezetten ajánlott a terhesség alatt, mivel mind az édesanya, mind a magzat idegrendszerére jótékony, kiegyensúlyozó hatással van. 
Erősíti a baba-mama közti érzelmi kötődést, segít leküzdeni a terhesség kellemetlen tüneteit, ill. az esetleges szüléssel járó stresszt és traumát.

Támogat bennünket a szülés és az ezt követő embert próbáló időszak fáradalmainak kipihenésében, a és a testi-lelki regenerációban is.

Kattintson ide az összes blogbejegyzéshez!

További bejegyzések a témában

Másképp megérkezni

A szülés és a megszületés egyaránt kockázatos vállalkozás. Hogyan segíthet ebben a craniosacralis terápia?
2018.02.06
bővebben

HOGY LEHET, HOGY NEM VAGY BOLDOG?

A szülést követő időszak fizikailag és lelkileg egyaránt megterhelő az anyák számára. Hát még, ha a kialvatlanság és kimerültség mellett a bűntudattal is meg kell küzdeniük, hogy környezetük várakozásával szemben nem tudnak szívből örülni a babájuknak.
2017.03.22
bővebben

Újra megszületni

A traumatikus születési élmények semlegesítése
2016.10.07
bővebben

Szépen megszületni

A Frederick Leboyer könyve, A gyöngéd születés harminc évvel ezelőtt jelent meg először.
2016.07.24
bővebben

Trauma és sokk a születés idején

A pszichológia már jó ideje kutatja, hogy a születés élménye, valamint a magzati lét, hogyan befolyásolja későbbi felnőtt életünket, érzelemvilágunkat, viselkedésünket, ellenálló képességünket.
2016.06.30
bővebben
"Kb. a 3-4. kezelés után már nem okozott gondot a SAJT..."
Most 9 éves kisfiam 1 éves kora óta tejérzékeny. Az eltelt évek során szereztem annyi tapasztalatot, hogy nem okozott gondot az, hogy a különböző tejtermékeket milyen egyéb alternatív módon tudom helyettesíteni. De nagyon rossz volt látni, hogy milyen nehezen éli meg azt, hogy ő "más", mint a többiek, főleg az osztálytársai között.
Éves rendszerességgel jártunk kontrollra a kórházba, de azon kívül, hogy a terheléses vizsgálatokat elvégezték- igazából a bőrpróbánál soha nem jutottunk tovább -semmi nem történt, úgy tűnt, nem fogja magától "kinőni".
Ezért próbáltam valami egyéb megoldást keresni, és ekkor ajánlották nekem Pétert. Kíváncsian vártuk a kezelések eredményeit, annál is inkább, mivel Péternek sem volt még korábban tejallergiás "gyereke". Kb. a 3-4. kezelés után már nem okozott gondot a SAJT, ezt követően szinte minden alkalom után kipróbáltunk valami újdonságot a tejtermékek közül. Jött a JOGHURT, a TÚRÓ, és nem kellett folyamatosan a boltban vásárolt élelmiszerek összetevőit böngésznem. És idén tavasszal a kórházban gyógyultnak nyilvánították, semmilyen tejes dolog elfogyasztása nem okoz már problémát. A sikeren fellelkesülve, a másik gyermekem, aki néhány éve laktózérzékeny lett, és a tejes ételeket a Lactase nevű tabletta szedésével párhuzamosan tudta csak megenni, kb. az 5. kezelés után már szintén teljesen jól van. Mindketten járnak Péterhez továbbra is, akinek nagyon hálásak vagyunk a kedvességéért, odafigyeléséért, és hogy velünk együtt örült minden apró előrelépés után. Köszönjük!!!!
K. Évi, Veszprém
elolvasom...
"...a 7. alkalom után a jobb fülemmel is hallókészülék nélkül JELENTŐS JAVULÁST ÉSZLELTEM! " 
5 éve fennálló hallásproblémáim és fülzúgásom voltak – hallókészüléket használtam mindkét fülemben – a jobb fülemmel alig hallottam valamit. 
A barátnőm ajánlására kerestem fel a craniosacralis rendelést, nála jelentős javulás következett be a vállfájdalma enyhülésében.
Az első alkalom után a jobb fülem éjjel nem zúgott, tudtam nyugodtan aludni. A 4. alkalom után kivehettem a hallókészüléket a bal (jobban halló) fülemből, a 7. alkalom után a jobb fülemmel is hallókészülék nélkül JELENTŐS JAVULÁST ÉSZLELTEM! 
A kezelőágyon való fekvés a kezelés hatására csodálatos érzés. Nyugtató, relaxáló.
Ismerettségi körömben mindenkinek szeretettel ajánlom.
Valika, Balatonalmádi
elolvasom...
"...a negyedik után a térdfájdalom végleg megszűnt!"
A 46 éves férjem nagy focirajongó, és nem csak a tv előtt űzi ezt a sportot: hetente kétszer focizni jár a barátaival. Pár hete edzés közben "leragadt" a lába, és innentől elkezdett fájni a jobb térde. Mivel semmiféle csodakenőcstől nem javult, javasoltam neki a craniosacralis terápiát, ami egy barátnőmnél remekül bevált. Ő először hallani se akart róla, mivel mániákusan tart mindenféle "hókuszpókusztól", és álláspontja szerint aki nem orvos, az csak valami önjelölt kókler lehet, aki kizárólag a pénzre hajt. Miután az orvosi kezelés sem volt igazán eredményes, a gyógyszerektől pedig már a gyomra is kikészült, annyit elértem nála, hogy elolvassa Péter honlapját. Szerencsére az ő szakmai képesítései megnyugtatták és legyőzték legfőbb kételyeit, hogy amennyiben felkeresi őt, nem „sarlatánokhoz”, hanem megfelelően képzett szakember kezei közé kerül. Persze így is további heteket kellett várnunk, amíg rászánta magát, hogy bejelentkezzen, de akkor már sántítani is alig tudott a fájdalomtól. Az első kezelésre én is elkísértem. Érdekes volt végignézni, hogy morgolódva ment be, és derülten, bizakodva jött ki. A fájdalmai a következő napokban valamelyest csökkentek, és ez elég bizalmat adott neki Péter és a terápia iránt. Az állapota fokozatosan, kezelésről kezelésre javult, míg a negyedik után a térdfájdalom végleg megszűnt. Azóta a férjem nem morog, és újra lelkesen jár focizni. És én még azt se bánom, ha utána még megiszik egy sört a haverokkal. Mert azt mondta, hogy igazam volt, és azóta sokkal visszafogottabban nyilvánít véleményt az alternatív gyógymódokról. :) Köszönjük Péter!
Éva, Siófok
elolvasom...

Gerecs Péter
Craniosacralis terápia