Bejelentkezés: +36 20 246 4640
Cím: 8200 Veszprém Fenyves út 28.
E-mail cím: info@cranioveszprem.hu
Budapesti rendelő: www.craniobudapest.hu
Menü

Gyógyulás a delfinek segítségével

2018.02.25
Elsőre kicsit misztikusnak tűnik, hogy a delfinek képesek hozzájárulni a gyógyulásunkhoz, pedig így van.

A delfinek által támogatott craniosacralis terápia (Dolphin Assisted Therapy - DAT ) egy egyedülálló, több szinten zajló gyógymód, ahol a delfinek, a vizes közeg és a terapeuta együttműködésével, közös energiájával gyógyíthatjuk testünket, lelkünket.

 

1996-ban Dr. Upledger, a craniosacralis terápia „atyja” egy kísérleti projektet indított el, azt kutatva, vajon mennyiben módosul a craniosacralis terápia tengervízi környezetben, a delfinek jelenlétében. 

Az eredmény annyira pozitív és meggyőző volt, hogy ma már a világ számos pontján működnek olyan központok, ahol a delfinek – veleszületett érzékenységük és intelligenciájuk révén- aktívan részt vesznek a gyógyításban.

 

A delfinek gyógyító képességét tudományos kutatási eredmények is igazolják.

Az EEG műszeres mérések kimutatták, hogy a delfinek magas rezgésű hangkibocsátása csökkenti az embereknél a stresszes agyműködést jelző béta hullámok aktivitását, ugyanakkor növeli a relaxált, meditatív állapottal járó alfa-théta hullámokét. Ez már önmagában segítheti testünk öngyógyító folyamatainak beindítását, valamint a kezelés során a terapeuta munkáját.

De ez még nem minden! A delfinek által kiadott hanghullámok idegrendszerünkre is jótékony hatásúak: elősegítik a jobb és bal agyfélteke összehangolt működését, endorfint (boldogsághormont) szabadítanak fel, és az általuk kibocsájtott ultrahang nem csak sebgyógyító hatással rendelkezik, de képes befolyásolni a csontok és az ízületek szerkezetét is.

A delfinterápia segítségével számos betegség és állapot kezelhető, ill. javítható. Sikeresen alkalmazzák az autizmus, depresszió, pszichoszomatikus betegségek, poszttraumás állapotok esetén.  

A módszer eredményesnek bizonyult a különböző magatartás- és kommunikációs zavaroknál, valamint halmozottan sérült vagy Down-szindrómás gyermekeknél is.

A craniosacralis terápiában egy mélyen relaxált állapotba jutva próbáljuk megtalálni belső egyensúlyunkat és beindítani testünk öngyógyító mechanizmusait.

Mivel testünk 70%-ban vízből áll, és a folyadék (agyi-gerincvelői folyadék) a craniosacralis terápiában is központi szerepet tölt be, a vizes közeg - ahol nem köt minket a gravitáció - még nagyobb esélyt nyújt a relaxálásra és a gyógyulásra.

 

A kezelés hatására mélyebben tudunk ellazulni; és miközben rég eltemetett érzelmek, negatív, tudatalatti viselkedésminták szabadulhatnak fel, végleg búcsút inthetünk a stressznek, a fájdalmaknak. Testünk és lelkünk képes regenerálódni, meggyógyulni és újjászületni.

Kattintson ide az összes blogbejegyzéshez!

"...a 7. alkalom után a jobb fülemmel is hallókészülék nélkül JELENTŐS JAVULÁST ÉSZLELTEM! " 
5 éve fennálló hallásproblémáim és fülzúgásom voltak – hallókészüléket használtam mindkét fülemben – a jobb fülemmel alig hallottam valamit. 
A barátnőm ajánlására kerestem fel a craniosacralis rendelést, nála jelentős javulás következett be a vállfájdalma enyhülésében.
Az első alkalom után a jobb fülem éjjel nem zúgott, tudtam nyugodtan aludni. A 4. alkalom után kivehettem a hallókészüléket a bal (jobban halló) fülemből, a 7. alkalom után a jobb fülemmel is hallókészülék nélkül JELENTŐS JAVULÁST ÉSZLELTEM! 
A kezelőágyon való fekvés a kezelés hatására csodálatos érzés. Nyugtató, relaxáló.
Ismerettségi körömben mindenkinek szeretettel ajánlom.
Valika, Balatonalmádi
elolvasom...
"A hetedik kezelés után a fájdalom teljesen elmúlt és nem jött többé vissza."
46 éves, két gyermekes édesanya vagyok. Már gyermekkorom óta voltak fejfájásaim, ám idővel ezek a fájdalmak egyre sűrűbbé és intenzívebbé, míg a harmincas éveim közepére folyamatossá váltak. Gyakran voltak rosszulléteim, melyhez sokszor hányinger és szédülés is társult, úgy kapkodtam be a fájdalomcsillapítókat, mint más a vitaminokat.
Ebben a tíz évben dolgozni sem tudtam, mert a fejfájás miatt képtelen voltam a hosszan tartó koncentrációra. Az állandó fájdalmak miatt kimerült voltam, fáradékony és egyre
lehangoltabb. Csak feküdtem a sötét szobában, próbáltam elviselni a fejfájást és arra gondoltam, hogy nem így képzeltem el az életemet.
Természetesen minden lehetséges orvosi vizsgálatot elvégeztek nálam, voltam neurológusnál, pszichológusnál, belgyógyásznál, szemészeten, reumatológián, volt CT és MRI vizsgálat, de az összes eredményem negatív volt, nem derült ki a fejfájás oka.
Ez után jöttek az alternatív kezelések, természetgyógyászok, szinte mindent kipróbáltam, ami javulást ígért, de sajnos egyik kezelés sem segített.
A craniosacralis terápiára az unokaöcsém hívta fel a figyelmemet, aki szintén krónikus fejfájással keresett fel egy terapeutát, és a kezelések gyors javulást, majd tünetmentességet hoztak nála.
Mivel vesztenivalóm nem igen volt, én is felkerestem Pétert és neki is láttunk a munkának.
Hihetetlen, de a fejfájásom már az első kezelés után minimálisan csökkent. 10 év után eljött az első nap, hogy nem kellett bevennem semmilyen fájdalomcsillapítót! Ez persze komoly lendületet adott a folytatáshoz. Jártam tovább a kezelésekre, melyek kellemesen ellazítottak, úgy, ahogyan már nagyon régen nem éreztem magam. A negyedik kezelés után 2 teljesen fájdalommentes napom volt. Sírtam a boldogságtól! 
A hatodik kezelés után 1,5 hét fájdalommentes volt. A férjem nem ismert rám.
A hetedik kezelés után a fájdalom teljesen elmúlt és nem jött többé vissza. 
Mit mondjak, nem hiányzik… Megváltozott az életem, újra jókedvű, kiegyensúlyozott ember vagyok, aki képes újra másokra figyelni (eddig a saját fájdalmammal voltam elfoglalva), nevetni, játszani, minőségi időt tölteni a gyerekeimmel és a férjemmel. 2 hónappal ezelőtt munkát is kaptam, tíz év kihagyás után visszatérhettem dolgozni. Végre úgy élhetem az életemet, ahogy azt mindig is szerettem volna. 
Hálásan köszönöm Péternek és persze a craniosacralis terápiának, hogy visszakaphattam önmagam!
Eszter, Veszprém
elolvasom...
"Először a második kezelés hozott eredményt a férjemnél, amikor a lábába sugárzó fájdalom megszűnt."
Férjem háta serdülőkora óta fájt. Akkoriban az orvosok ezt a gyors növéssel magyarázták, de mivel 44 éves (és egy ideje már nem nő), a panaszok meg azóta sem szűntek, így elkezdtünk kételkedni az orvosok szavában. Mivel teherautó sofőrként dolgozik, a sok üléssel járó munka csak rontott a helyzeten. Ráadásul a derékfájás mellé egy ideje a bal lábába lesugárzó enyhe fájdalom is társult. Mindemellett sok problémája akadt a lassú emésztésével is. A férjem fiatalkorában úszott, az utóbbi években nem nagyon mozgott, de szeretett volna újra elkezdeni úszni. Csak persze a hátfájás, lábfájás ebben is akadályozta.
A craniosacralis terápiáról egy kollégája mesélt neki, akinek hasonló jellegű panaszaitól ennek a módszernek a segítségével sikerült végleg megszabadulnia.
Péter rendelőjébe én is elkísértem, örömmel és nagy várakozással vágtunk neki a terápiának. Az első kezelés kellemes és megnyugtató volt, de igazán nagy változást nem tapasztaltunk.
Először a második kezelés hozott eredményt a férjemnél, amikor a lábába sugárzó fájdalom megszűnt.
A kezelések során a derékfájdalom egyre csillapodott, majd az ötödik kezelés után az is elmúlt.
A férjem ekkor elkezdett ismét úszni járni, bár eleinte inkább csak az utána következő "jutalom szaunázás" motiválta.
A hetedik kezelés után az emésztése is helyreállt, és ismét élvezni kezdte az úszást, nem csak az utána lévő szaunázásokat.
Azóta jókedvű, és olyan energikus, hogy nem ismerek rá! Hálás köszönettel tartozunk Péternek, aki "kicserélte a férjemet", mert ismét olyan, mint 20 évvel ezelőtt, amikor megismerkedtünk!
Ági, Veszprém
elolvasom...

Gerecs Péter
Craniosacralis terápia