Bejelentkezés: +36 20 246 4640
Cím: 8200 Veszprém Fenyves út 28.
E-mail cím: info@cranioveszprem.hu
Budapesti rendelő: www.craniobudapest.hu
Menü

Rólam

A craniosacralis terápia jóval több, mint természetgyógyászat. A carniosacralis terápia a testünkkel való kommunikáció egyik leghatékonyabb módja.

Mindez számomra természetesen nem is lehet kérdés, hiszen nem csupán szakmai előtanulmányaim és képesítéseim, hanem személyes tapasztalataim is azt mondatják:

aligha létezik jelen pillanatban jobb, hatékonyabb és természetesebb módszer az emberi test működésének harmonizálására, mint a craniosacralis terápia.

Craniosacralis terápia, garantált szakértelemmel!

Rendelkezem a craniosacralis terápia szükséges alapképesítéseivel (CST1, CST2, SER1, SER2, ADV1) és az újszülöttek-kisgyermekek kezeléséhez szükséges "Craniosacralis terápia a gyermekgyógyászatban 1" (CSP1) képzettséggel.

A SER (Somato Emotional Realese) segít feltérképezni a pszichés reakciók szövetek szintjén lévő tárolási helyét és segíteni lehet ezen területek oldásában is.

A SER a craniosacralis terápia szerves része, hiszen vannak olyan problémák, melyek oldása csak ezzel a technikával lehetséges. 

Ismerkedjen meg velem!

Gerecs Péter

Debrecenben születtem 1978-ban. 

2012-ben a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetben sikeres reflexológus vizsgát tettem.

2010 év végén megszületett Anna lányom. Születése során egyik karját a feje mellé tette, így a szülőcsatornán való áthaladást követően a koponyacsontjai nem kerültek tökéletesen a helyükre. Fejformája enyhe aszimmetriát mutatott, illetve bal oldali pupillája nem feltűnően, de mégiscsak nagyobb volt. Három hónapos korában vittük el őt először craniosacralis kezelésére. A szemnyomás különbség egyetlen kezeléstől, ráadásul azonnal megszűnt. Két kezelés után sokkal kiegyensúlyozottabb lett.

Ma már 7 éves és makk egészséges. A dackorszakot lényegében hisztik nélkül élte meg, vidám kiegyensúlyozott gyermek. Az ő megszületése után szerettem bele a craniosacralis terápiába, amellyel az Upledger Institute Hungary képzéseit követően 2012-óta kezelem vendégeimet.

Második gyermekem, Nóri 2013. márciusában érkezett meg közénk, és az első craniosacralis kezelését pár órával a születését követően kapta. A craniosacralis terápia annyira gyengéd, hogy biztonságosan alkalmazható már újszülött korban, sőt koraszülött babákon is. Kislányom feltűnően békés kisbaba volt. Nagyon vidám, mindig mosolygós kislány.

2015. áprilisában aztán világra jött harmadik gyermekem, Ádám. Születése előtt egy héttel, magzati aritmiát, jobb oldali pitvar tágulatot és szívbillentyűzavart állapítottak meg nála a Szent István Kórház Magzati Kardiológiai Intézetében. Születése után nem sokkal, többszöri craniosacralis kezelést követően, az egy hónapos kontrollon minden eredménye negatív lett. Megszűnt a szívritmus zavar, eltűnt a két pitvar közötti különbség, és a szívbillentyű működése is helyre állt. A kardiológus szerint minden probléma megszűnt és a test korrigálta az összes zavart. Ádám a kezelések óta teljesen egészséges.

Egy rajtam végzett kezelés hatására - Somato Emotional Release (SER) - megtaláltam azt az irányt amely felé életemet alakítani szeretném azóta is, s olyan döntéseket hoztam, melyek hatására kiléptem a komfortzónámból és így lehetőségem nyílt megtapasztalni, hogy milyen érzés amikor életünket mi magunk alakítjuk és irányítjuk.

Nagyobbik lányom születése óta a terápia az életem szerves része lett. Kívánom és minden tudásommal azon leszek, hogy minél több embernek sikerüljön megtalálnia a belső harmóniát és megtapasztaljon egy szabadabb, könnyedebb, boldogabb és egészségesebb életet.

A craniosacralis terápia alapképzéseit (CST1, CST2, SER1, SER2) követően 2015-ben elvégeztem a Magyarországon jelenleg legmagasabb végzettséget kínáló Craniosacral Therapy Advanced képzést.

A The Brain Speaks képzés az agyi területek speciális kezelését teszi lehetővé.

Az Anatomy Trains képzés fascia meridiánjainak a craniosacralis terápiába való integrálásával ugyanakkor a szervezet megfelelő strukturális felépítésének kialakulását segíthetjük elő.

A visceralis manipuláció technikáinak alkalmazása a craniosacralis terápia során a zsigeri szervek normál mobilitását és motilitását támogatja.

Az Upledger Intézetben végzett hallgatók nemzetközi jegyzékét nyilvántartó „International Association of Healthcare Practitioners” szervezet regisztrált tagja vagyok.

Képesítések:

 • Craniosacral Therapy 1
 • Craniosacral Therapy 2
 • Somato Emotional Release 1
 • Somato Emotional Release 2
 • Craniosacral Therapy Advanced
 • Craniosacral Therapy for Pediatrics 1
 • Sensory Integration for Craniosacral Therapists
 • Craniosacral Applications for Conception, Pregnancy and Birthing 1
 • The Brain Speaks
 • Healing From The Core - Full Body Presence: Grounding & Healthy Boundaries
 • Visceral Manipulation: Abdomen 1
 • Anatomy Trains I-II.
"Az eredmény: 2013 februárja óta nem szedek fájdalomcsillapítót, illetve semmilyen gyógyszert."
Két éven keresztül egyre erősödő vállfájással kínlódtam. A jobb karomat alig tudtam használni. 2012 decemberében már naponta kellett fájdalomcsillapítót bevennem, pedig amennyire lehetett tűrtem, mivel nagyon ritkán szedek gyógyszert. Az éjszakáim is úgy teltek, hogy lefekvéskor be kellett „igazítanom” a karomat, hogy ne fájjon. Ismerősöm ajánlotta a terápiát és Pétert. Bár az ilyen jellegű orvoslásban nem hittem, de a fájdalom arra késztetett, hogy ki kell próbálnom: veszíteni valóm nincs. Szkeptikusan kezdtem a kezelésekre járni. A javasolt 7 naponta történő kezelést egymás után 10 alkalommal vettem igénybe. Kb. a 3. után éreztem az enyhe javulást, de a teljes közérzetem is egyre jobb lett. Eljutottam oda, hogy alig vártam, hogy mehessek.
Az eredmény: 2013 februárja óta nem szedek fájdalomcsillapítót, illetve semmilyen gyógyszert. Idén nyáron boldogan nyújtóztam a meggyfánk magas ágai felé, és szedtem a meggyet. Jól alszom, mindegy, milyen „pózban” fekszem.
Azóta is voltam kezelésen, mert hiányzott az ellazulás, a feltöltődés, a „varázslat”. És továbbra is fogok járni Péterhez, még ha nem is lesz probléma az egészségemmel, mert újjászületek. 
Egy nagyon fontos tanácsom van azok számára, akik egészségügyi problémáik miatt fordulnak ehhez a gyógymódhoz: kitartás! A betegségek általában nem hirtelen törnek ránk, biztos, hogy eltelik rövidebb-hosszabb idő, mire rátalálunk a helyes gyógymódra. Éppen ezért ne várjuk azt a lehetetlen csodát, hogy a bajunk egyik pillanatról a másikra elmúlik. A gyógyuláshoz, a regenerálódáshoz türelem és kitartás kell!
De nem utolsó sorban egy olyan ember, mint Péter!
Zsuzsa, Balatonalmádi
elolvasom...
"...a kezemet "visszakaptam" és fájdalom nélkül használhatom."
2014. januárjában a jobb kezem középső ujját megműtötték ínhüvelygyulladás miatt kialakult pattanó ujj problémával. A kézsebész orvosom azzal búcsúzott tőlem, hogy nem ez volt az utolsó ujjműtétem, mert reumás a kezem. 
A műtét után az ujjamat csak masszírozással tudtam kiegyenesíteni, ami csak rövid ideig tartott. Néhány hónap múlva valóban jelentkezett ízületi fájdalom a jobb kéz kicsi ujjánál is. Mivel jobbkezes vagyok, a két beteg ujj elég nagy akadályt és fájdalmat okozott a mindennapi munkavégzésben (írás, főzés, takarítás, stb.). 
Nem szerettem volna újra műtétet és nem adtam fel a gyógyulás reményét. Néhány évvel ezelőtt a tévében láttam egy beszélgetést Gábriel Orsolyával. Nagyon szimpatikusnak találtam a craniosacralis terápiát. Az Ő honlapján találtam rá Péterre. Már a harmadik kezelés után – nagyon boldogan – teljesen kiegyenesedett ujjakkal helyeztem a kezemet Péter elé az asztalra. Az ötödik kezelés után már a fájdalom is megszűnt. Péternek és a terápiának köszönhetem, hogy a kezemet "visszakaptam" és fájdalom nélkül használhatom. 
Emésztő szervrendszeri problémám (szinte állandó puffadás) is megszűnt a kezelések hatására. A terápia mellett táplálkozási tanácsot is kaptam. Ma már sokkal jobb a közérzetem. A kezelés számomra jó, kellemes érzés volt. Az idő minden alkalommal gyorsan elszállt. Hálásan köszönöm a munkáját!
Emőke, Ajka
elolvasom...
"A hetedik kezelés után a fájdalom teljesen elmúlt és nem jött többé vissza."
46 éves, két gyermekes édesanya vagyok. Már gyermekkorom óta voltak fejfájásaim, ám idővel ezek a fájdalmak egyre sűrűbbé és intenzívebbé, míg a harmincas éveim közepére folyamatossá váltak. Gyakran voltak rosszulléteim, melyhez sokszor hányinger és szédülés is társult, úgy kapkodtam be a fájdalomcsillapítókat, mint más a vitaminokat.
Ebben a tíz évben dolgozni sem tudtam, mert a fejfájás miatt képtelen voltam a hosszan tartó koncentrációra. Az állandó fájdalmak miatt kimerült voltam, fáradékony és egyre
lehangoltabb. Csak feküdtem a sötét szobában, próbáltam elviselni a fejfájást és arra gondoltam, hogy nem így képzeltem el az életemet.
Természetesen minden lehetséges orvosi vizsgálatot elvégeztek nálam, voltam neurológusnál, pszichológusnál, belgyógyásznál, szemészeten, reumatológián, volt CT és MRI vizsgálat, de az összes eredményem negatív volt, nem derült ki a fejfájás oka.
Ez után jöttek az alternatív kezelések, természetgyógyászok, szinte mindent kipróbáltam, ami javulást ígért, de sajnos egyik kezelés sem segített.
A craniosacralis terápiára az unokaöcsém hívta fel a figyelmemet, aki szintén krónikus fejfájással keresett fel egy terapeutát, és a kezelések gyors javulást, majd tünetmentességet hoztak nála.
Mivel vesztenivalóm nem igen volt, én is felkerestem Pétert és neki is láttunk a munkának.
Hihetetlen, de a fejfájásom már az első kezelés után minimálisan csökkent. 10 év után eljött az első nap, hogy nem kellett bevennem semmilyen fájdalomcsillapítót! Ez persze komoly lendületet adott a folytatáshoz. Jártam tovább a kezelésekre, melyek kellemesen ellazítottak, úgy, ahogyan már nagyon régen nem éreztem magam. A negyedik kezelés után 2 teljesen fájdalommentes napom volt. Sírtam a boldogságtól! 
A hatodik kezelés után 1,5 hét fájdalommentes volt. A férjem nem ismert rám.
A hetedik kezelés után a fájdalom teljesen elmúlt és nem jött többé vissza. 
Mit mondjak, nem hiányzik… Megváltozott az életem, újra jókedvű, kiegyensúlyozott ember vagyok, aki képes újra másokra figyelni (eddig a saját fájdalmammal voltam elfoglalva), nevetni, játszani, minőségi időt tölteni a gyerekeimmel és a férjemmel. 2 hónappal ezelőtt munkát is kaptam, tíz év kihagyás után visszatérhettem dolgozni. Végre úgy élhetem az életemet, ahogy azt mindig is szerettem volna. 
Hálásan köszönöm Péternek és persze a craniosacralis terápiának, hogy visszakaphattam önmagam!
Eszter, Veszprém
elolvasom...

Gerecs Péter
Craniosacralis terápia