Bejelentkezés: +36 20 246 4640
Cím: 8200 Veszprém Fenyves út 28.
E-mail cím: info@cranioveszprem.hu
Budapesti rendelő: www.craniobudapest.hu
Menü

Rólam

A craniosacralis terápia jóval több, mint természetgyógyászat. A carniosacralis terápia a testünkkel való kommunikáció egyik leghatékonyabb módja.

Mindez számomra természetesen nem is lehet kérdés, hiszen nem csupán szakmai előtanulmányaim és képesítéseim, hanem személyes tapasztalataim is azt mondatják:

aligha létezik jelen pillanatban jobb, hatékonyabb és természetesebb módszer az emberi test működésének harmonizálására, mint a craniosacralis terápia.

Craniosacralis terápia, garantált szakértelemmel!

Rendelkezem a craniosacralis terápia szükséges alapképesítéseivel (CST1, CST2, SER1, SER2, ADV1) és az újszülöttek-kisgyermekek kezeléséhez szükséges "Craniosacralis terápia a gyermekgyógyászatban 1" (CSP1) képzettséggel.

A SER (Somato Emotional Realese) segít feltérképezni a pszichés reakciók szövetek szintjén lévő tárolási helyét és segíteni lehet ezen területek oldásában is.

A SER a craniosacralis terápia szerves része, hiszen vannak olyan problémák, melyek oldása csak ezzel a technikával lehetséges. 

Ismerkedjen meg velem!

Gerecs Péter

Debrecenben születtem 1978-ban. 

2012-ben a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetben sikeres reflexológus vizsgát tettem.

2010 év végén megszületett Anna lányom. Születése során egyik karját a feje mellé tette, így a szülőcsatornán való áthaladást követően a koponyacsontjai nem kerültek tökéletesen a helyükre. Fejformája enyhe aszimmetriát mutatott, illetve bal oldali pupillája nem feltűnően, de mégiscsak nagyobb volt. Három hónapos korában vittük el őt először craniosacralis kezelésére. A szemnyomás különbség egyetlen kezeléstől, ráadásul azonnal megszűnt. Két kezelés után sokkal kiegyensúlyozottabb lett.

Ma már 7 éves és makk egészséges. A dackorszakot lényegében hisztik nélkül élte meg, vidám kiegyensúlyozott gyermek. Az ő megszületése után szerettem bele a craniosacralis terápiába, amellyel az Upledger Institute Hungary képzéseit követően 2012-óta kezelem vendégeimet.

Második gyermekem, Nóri 2013. márciusában érkezett meg közénk, és az első craniosacralis kezelését pár órával a születését követően kapta. A craniosacralis terápia annyira gyengéd, hogy biztonságosan alkalmazható már újszülött korban, sőt koraszülött babákon is. Kislányom feltűnően békés kisbaba volt. Nagyon vidám, mindig mosolygós kislány.

2015. áprilisában aztán világra jött harmadik gyermekem, Ádám. Születése előtt egy héttel, magzati aritmiát, jobb oldali pitvar tágulatot és szívbillentyűzavart állapítottak meg nála a Szent István Kórház Magzati Kardiológiai Intézetében. Születése után nem sokkal, többszöri craniosacralis kezelést követően, az egy hónapos kontrollon minden eredménye negatív lett. Megszűnt a szívritmus zavar, eltűnt a két pitvar közötti különbség, és a szívbillentyű működése is helyre állt. A kardiológus szerint minden probléma megszűnt és a test korrigálta az összes zavart. Ádám a kezelések óta teljesen egészséges.

Egy rajtam végzett kezelés hatására - Somato Emotional Release (SER) - megtaláltam azt az irányt amely felé életemet alakítani szeretném azóta is, s olyan döntéseket hoztam, melyek hatására kiléptem a komfortzónámból és így lehetőségem nyílt megtapasztalni, hogy milyen érzés amikor életünket mi magunk alakítjuk és irányítjuk.

Nagyobbik lányom születése óta a terápia az életem szerves része lett. Kívánom és minden tudásommal azon leszek, hogy minél több embernek sikerüljön megtalálnia a belső harmóniát és megtapasztaljon egy szabadabb, könnyedebb, boldogabb és egészségesebb életet.

A craniosacralis terápia alapképzéseit (CST1, CST2, SER1, SER2) követően 2015-ben elvégeztem a Magyarországon jelenleg legmagasabb végzettséget kínáló Craniosacral Therapy Advanced képzést.

A The Brain Speaks képzés az agyi területek speciális kezelését teszi lehetővé.

Az Anatomy Trains képzés fascia meridiánjainak a craniosacralis terápiába való integrálásával ugyanakkor a szervezet megfelelő strukturális felépítésének kialakulását segíthetjük elő.

A visceralis manipuláció technikáinak alkalmazása a craniosacralis terápia során a zsigeri szervek normál mobilitását és motilitását támogatja.

Az Upledger Intézetben végzett hallgatók nemzetközi jegyzékét nyilvántartó „International Association of Healthcare Practitioners” szervezet regisztrált tagja vagyok.

Képesítések:

 • Craniosacral Therapy 1
 • Craniosacral Therapy 2
 • Somato Emotional Release 1
 • Somato Emotional Release 2
 • Craniosacral Therapy Advanced
 • Craniosacral Therapy for Pediatrics 1
 • Sensory Integration for Craniosacral Therapists
 • Craniosacral Applications for Conception, Pregnancy and Birthing 1
 • The Brain Speaks
 • Healing From The Core - Full Body Presence: Grounding & Healthy Boundaries
 • Visceral Manipulation: Abdomen 1
 • Anatomy Trains I-II.
"...ahogy én egyre jobban érzem magam és változom, úgy változik velem együtt édesanyám is..."
Világéletemben aktív életet éltem és nagyon szerettem a tanítói munkámat, mely egyben a hivatásom volt, így a nyugdíjba vonulás ideje nagyon megviselt. Sajnos ezzel egyidejűleg 89 éves édesanyám is súlyos, ágyhoz kötött beteggé vált, akinek ápolását én vállaltam magamra. A gyerekeim már a maguk életét élték a fővárosban, a férjem pedig évekkel ezelőtt meghalt. Az ő elvesztésével kezdtem magamba fordulni, és depresszióssá válni, ám a fent említett körülmények miatt a helyzet egyre romlott.
Édesanyám sajnos nem egy könnyű természet, akit a kiszolgáltatottság még keményebbé tett. Sokat ugráltatott, ridegen, szeretetlenül bánt velem. Úgy éreztem én mindent megteszek érte, amiért még egy "köszönöm"-öt se kapok. Voltak rossz és még rosszabb napjaim. Szedtem a nyugtatót, amire a férjem elvesztésekor szoktam rá, de ettől csak eltompultnak és levertnek éreztem magamat. Egyedül a kis unokám tudott mosolyra fakasztani, ha nagy ritkán látogatóba jött hozzám.
A craniosacralis terápiáról a lányom olvasott, és ő fizetett be az első kezelésre. Amikor elmeséltem Péternek az előzményeket, már akkor sírva fakadtam, amitől kicsit máris oldódni kezdett bennem a feszültség. A kezelés nagyon kellemes és megnyugtató volt, ahogy Péter személyisége is. A végén valahogy könnyebbek éreztem magamat.
A második kezelésnél már el is aludtam, és a végére ólmos fáradtságot éreztem a tagjaimban, mintha egész nap tornáztam volna.
A változás lassú volt és fokozatos, de azt tudom, hogy a hatodik kezelésre (ami az unokám születésnapjára esett) már egész vidáman mentem el, egy, az eddigieknél sokkal jobb héttel a hátam mögött. Az unokám még meg is jegyezte, hogy „milyen jó mama, hogy mostanában ilyen sokat mosolyogsz”.
A hetedik kezelésnél már arról számolhattam be Péternek, hogy milyen érdekes, hogy ahogy én egyre jobban érzem magam és változom, úgy változik velem együtt édesanyám is. Időnként váratlanul megölel és jóval kedvesebbnek, hálásabbnak tűnik. Így már az ápolása sem olyan nyomasztó teher.
A nyolcadik kezelés után újra felvettem a kapcsolatot a régi barátnőkkel, akikkel kávézóba, kis kiruccanásokra járunk, és úgy éreztem újra van miért élnem. Időközben a kezelés hatására a nyugtatóból már sokkal kevesebbet szedtem, az orvosommal egyeztetve elkezdtük még jobban csökkenteni az adagot, mígnem végül teljesen el is tudtam hagyni.
Ezúton szeretném megköszönni Péternek, és ennek a csodálatos módszernek, hogy újra tudok örülni az életnek.
Anikó, Balatonfüred
elolvasom...
"...ma már szinte teljesen megszűnt a hátfájásom, nem szedek semmilyen fájdalomcsillapítót."
Évek óta időnként visszatérő, igen erős hátfájással küzdöttem, melynek oka valószínűleg az ülő munka volt. Sokféle hagyományos kezelést, gyógytornát, kenőcsöt, masszírozást próbáltam, sok fájdalomcsillapító gyógyszert szedtem, így is nehezen tudtam elviselni a fájdalmakat. 
Már az első kezelés sokat enyhített a fájdalmaimon, a hátfájások kezdtek ritkulni. Többszöri kezelés után ma már szinte teljesen megszűnt a hátfájásom, nem szedek semmilyen fájdalomcsillapítót. „Mellékhatásként” nagyon jól alszom, kevésbé vagyok fáradékony. Köszönöm, Péter!
Ilona, Veszprém
elolvasom...
"A hatodik kezelés után a derékfájdalom elmúlt..."
A második gyermekem császármetszéssel jött a világra 5 évvel ezelőtt. Sajnos vele együtt születtek meg a panaszaim is: folyamatos derékfájás és időszakos erős fejfájás, magas vérnyomás, gyakori szúrás a két lapockám között egy pontban...34 évesen nem így akartam élni.
Ráadásul évente egyszer, általában ősszel a derekam is be is szokott csípődni.
A craniosacrális terápiáról az interneten olvastam először. Péterék honlapját böngészve számomra furcsa volt, hogy ez a terápia mennyi mindenre jó lehet. Eszembe jutott apukám szavajárása: „ami mindenre jó, az semmire sem jó”. Szóval bevallom, voltak fenntartásaim, de a sikertörténeteket olvasva arra gondoltam mégis meg kéne próbálni. Pláne, hogy a további lehetőségeket (orvosok, csodaszerek) már kimerítettem. Elhatározásomhoz az utolsó lökést a már egy hete tartó, a szokásosnál is intenzívebb derékfájdalom adta meg. Bejelentkeztem Péterhez.
Hamarosan kiderült, hogy életem legjobb döntése volt, és nagyon sajnálom, hogy nem tettem meg hamarabb. Most már tudom, hogy vannak olyan módszerek, amelyek tényleg nagyon sok mindenben segíthetnek. A craniosacrális terápia biztosan ilyen!
Számomra is hihetetlen volt, hogy a derékfájdalom már közvetlenül az első kezelés után a nagy mértékben mérséklődött, és hazafelé anélkül mentem fel a lépcsőn, hogy a korlátba kapaszkodva húztam volna magamat, ahogy eddig. Közérzetem rohamosan javult, úgy éreztem, mintha egy tonnás terhet vettek volna le a vállamról, sokkal könnyebbnek éreztem magamat.
A fejfájás a negyedik kezelés után teljesen elmaradt. Az ötödik kezelésen jutott eszembe, hogy lassan már egy hónapja a lapocka közti szúró pont sem jelez. A hatodik kezelés után a derékfájdalom elmúlt, emésztésem is sokkal jobb lett, pihentetőbben és nyugodtabban alszom.
Szívből köszönöm Péternek, hogy újra a koromnak megfelelő, teljes értékű életet élhetek!
Ági, Balatonfüred
elolvasom...

Gerecs Péter
Craniosacralis terápia