Bejelentkezés: +36 20 246 4640
Cím: 8200 Veszprém Fenyves út 28.
E-mail cím: info@cranioveszprem.hu
Budapesti rendelő: www.craniobudapest.hu
Menü

Rólam

A craniosacralis terápia jóval több, mint természetgyógyászat. A carniosacralis terápia a testünkkel való kommunikáció egyik leghatékonyabb módja.

Mindez számomra természetesen nem is lehet kérdés, hiszen nem csupán szakmai előtanulmányaim és képesítéseim, hanem személyes tapasztalataim is azt mondatják:

aligha létezik jelen pillanatban jobb, hatékonyabb és természetesebb módszer az emberi test működésének harmonizálására, mint a craniosacralis terápia.

Craniosacralis terápia, garantált szakértelemmel!

Rendelkezem a craniosacralis terápia szükséges alapképesítéseivel (CST1, CST2, SER1, SER2, ADV1) és az újszülöttek-kisgyermekek kezeléséhez szükséges "Craniosacralis terápia a gyermekgyógyászatban 1" (CSP1) képzettséggel.

A SER (Somato Emotional Realese) segít feltérképezni a pszichés reakciók szövetek szintjén lévő tárolási helyét és segíteni lehet ezen területek oldásában is.

A SER a craniosacralis terápia szerves része, hiszen vannak olyan problémák, melyek oldása csak ezzel a technikával lehetséges. 

Ismerkedjen meg velem!

Gerecs Péter

Debrecenben születtem 1978-ban. 

2012-ben a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetben sikeres reflexológus vizsgát tettem.

2010 év végén megszületett Anna lányom. Születése során egyik karját a feje mellé tette, így a szülőcsatornán való áthaladást követően a koponyacsontjai nem kerültek tökéletesen a helyükre. Fejformája enyhe aszimmetriát mutatott, illetve bal oldali pupillája nem feltűnően, de mégiscsak nagyobb volt. Három hónapos korában vittük el őt először craniosacralis kezelésére. A szemnyomás különbség egyetlen kezeléstől, ráadásul azonnal megszűnt. Két kezelés után sokkal kiegyensúlyozottabb lett.

Ma már 7 éves és makk egészséges. A dackorszakot lényegében hisztik nélkül élte meg, vidám kiegyensúlyozott gyermek. Az ő megszületése után szerettem bele a craniosacralis terápiába, amellyel az Upledger Institute Hungary képzéseit követően 2012-óta kezelem vendégeimet.

Második gyermekem, Nóri 2013. márciusában érkezett meg közénk, és az első craniosacralis kezelését pár órával a születését követően kapta. A craniosacralis terápia annyira gyengéd, hogy biztonságosan alkalmazható már újszülött korban, sőt koraszülött babákon is. Kislányom feltűnően békés kisbaba volt. Nagyon vidám, mindig mosolygós kislány.

2015. áprilisában aztán világra jött harmadik gyermekem, Ádám. Születése előtt egy héttel, magzati aritmiát, jobb oldali pitvar tágulatot és szívbillentyűzavart állapítottak meg nála a Szent István Kórház Magzati Kardiológiai Intézetében. Születése után nem sokkal, többszöri craniosacralis kezelést követően, az egy hónapos kontrollon minden eredménye negatív lett. Megszűnt a szívritmus zavar, eltűnt a két pitvar közötti különbség, és a szívbillentyű működése is helyre állt. A kardiológus szerint minden probléma megszűnt és a test korrigálta az összes zavart. Ádám a kezelések óta teljesen egészséges.

Egy rajtam végzett kezelés hatására - Somato Emotional Release (SER) - megtaláltam azt az irányt amely felé életemet alakítani szeretném azóta is, s olyan döntéseket hoztam, melyek hatására kiléptem a komfortzónámból és így lehetőségem nyílt megtapasztalni, hogy milyen érzés amikor életünket mi magunk alakítjuk és irányítjuk.

Nagyobbik lányom születése óta a terápia az életem szerves része lett. Kívánom és minden tudásommal azon leszek, hogy minél több embernek sikerüljön megtalálnia a belső harmóniát és megtapasztaljon egy szabadabb, könnyedebb, boldogabb és egészségesebb életet.

A craniosacralis terápia alapképzéseit (CST1, CST2, SER1, SER2) követően 2015-ben elvégeztem a Magyarországon jelenleg legmagasabb végzettséget kínáló Craniosacral Therapy Advanced képzést.

A The Brain Speaks képzés az agyi területek speciális kezelését teszi lehetővé.

Az Anatomy Trains képzés fascia meridiánjainak a craniosacralis terápiába való integrálásával ugyanakkor a szervezet megfelelő strukturális felépítésének kialakulását segíthetjük elő.

A visceralis manipuláció technikáinak alkalmazása a craniosacralis terápia során a zsigeri szervek normál mobilitását és motilitását támogatja.

Az Upledger Intézetben végzett hallgatók nemzetközi jegyzékét nyilvántartó „International Association of Healthcare Practitioners” szervezet regisztrált tagja vagyok.

Képesítések:

 • Craniosacral Therapy 1
 • Craniosacral Therapy 2
 • Somato Emotional Release 1
 • Somato Emotional Release 2
 • Craniosacral Therapy Advanced
 • Craniosacral Therapy for Pediatrics 1
 • Sensory Integration for Craniosacral Therapists
 • Craniosacral Applications for Conception, Pregnancy and Birthing 1
 • The Brain Speaks
 • Healing From The Core - Full Body Presence: Grounding & Healthy Boundaries
 • Visceral Manipulation: Abdomen 1
 • Anatomy Trains I-II.
Ezt a kezelést mindenkinek receptre kéne felírni!!!
Bernadett, Balatonalmádi
elolvasom...
"Első kezelés után a fejfájásom megszűnt. El sem akartam hinni..."
Évek óta alvászavarral, hátfájással, ízületi fájdalommal, fejfájással, fülzúgással küzdöttem. Kilátástalan volt az életem. A kislányom a sok-sok szenvedésem után szórólapon talált a craniosacralis terápiára. Első kezelés után a fejfájásom megszűnt. El sem akartam hinni. A második és a harmadik kezelés után a hátfájásom is csökkent. Már az alvásom is kezdett rendeződni. Ahogy a kezelések folytatódtak, a fülzúgásom elmúlt. Egyre többet tudok aludni. A közérzetem megváltozott, jó irányba. A kezeléseket merem mindenkinek ajánlani, aki szeretne a fájdalmaitól megszabadulni és nyugodtan aludni.
Köszönöm Péternek, hogy megváltoztatta az életem. Ritka kedves személyiséget ismertem meg. Munkájához erőt, egészséget kívánok, hogy sok betegen tudjon segíteni!!!
Rozika, Kamond
elolvasom...
"...a negyedik után a térdfájdalom végleg megszűnt!"
A 46 éves férjem nagy focirajongó, és nem csak a tv előtt űzi ezt a sportot: hetente kétszer focizni jár a barátaival. Pár hete edzés közben "leragadt" a lába, és innentől elkezdett fájni a jobb térde. Mivel semmiféle csodakenőcstől nem javult, javasoltam neki a craniosacralis terápiát, ami egy barátnőmnél remekül bevált. Ő először hallani se akart róla, mivel mániákusan tart mindenféle "hókuszpókusztól", és álláspontja szerint aki nem orvos, az csak valami önjelölt kókler lehet, aki kizárólag a pénzre hajt. Miután az orvosi kezelés sem volt igazán eredményes, a gyógyszerektől pedig már a gyomra is kikészült, annyit elértem nála, hogy elolvassa Péter honlapját. Szerencsére az ő szakmai képesítései megnyugtatták és legyőzték legfőbb kételyeit, hogy amennyiben felkeresi őt, nem „sarlatánokhoz”, hanem megfelelően képzett szakember kezei közé kerül. Persze így is további heteket kellett várnunk, amíg rászánta magát, hogy bejelentkezzen, de akkor már sántítani is alig tudott a fájdalomtól. Az első kezelésre én is elkísértem. Érdekes volt végignézni, hogy morgolódva ment be, és derülten, bizakodva jött ki. A fájdalmai a következő napokban valamelyest csökkentek, és ez elég bizalmat adott neki Péter és a terápia iránt. Az állapota fokozatosan, kezelésről kezelésre javult, míg a negyedik után a térdfájdalom végleg megszűnt. Azóta a férjem nem morog, és újra lelkesen jár focizni. És én még azt se bánom, ha utána még megiszik egy sört a haverokkal. Mert azt mondta, hogy igazam volt, és azóta sokkal visszafogottabban nyilvánít véleményt az alternatív gyógymódokról. :) Köszönjük Péter!
Éva, Siófok
elolvasom...

Gerecs Péter
Craniosacralis terápia